Mam pytanie: czy ten podłokietnik jest taki sam jak ten ? http://moto.allegro.pl/item108680627...iem_szary.html . A tak przy okazji to wygodniej się jeździ z nim ? Bo sam się przymierzam ale nie wiem czy gra jest warta świeczki.
[O2] [O2FL] Dołożenie Maxi-Dot`a
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
[O2] [O2FL] Dołożenie Maxi-Dot`a
Chciałem spytać, czy ktoś z Was dokładał już może Maxi-Dot`a do O2FL Ambiente?.
Na moje pytanie przy kupnie auta, jaka jest różnica między MD, a dużym wyświetlaczem, otrzymałem odpowiedź, że wyświetla duży rysunek auta przy otwarciu drzwi :x . Rozumiecie mnie chyba, że w tej sytuacji nie dopłaciłem 700zł, gdybym wtedy wiedział jakie są prawdziwe możliwości MD :roll:. Gdybym go teraz miał, poważnie zastanowiłbym się nad kabelkiem dodającym E-MFA.
Czy trzeba wymieniać całe zegary, czy jest możliwość wymiany samego modułu wyświetlacza?
Jeśli okaże się, że to zbyt dużo problemów i wydatków, poszukam innej opcji zamontowania wskaźnika temp. oleju, Voltomierza i ciśnienia doładowania.
-
-
bzik13, dzięki za odpowiedź, ale MD potrzebny mi tylko aby móc zainstalować E-MFA:Zamieszczone przez bzik13Fakt MD jest wygodniejszy w obsłudze ponieważ nie trzeba laptopa, ale są również w sprzedaży kabelki z samodzielnym interfejsem.
gdyż bez niego:Zamieszczone przez AndysGdybym go teraz miał, poważnie zastanowiłbym się nad kabelkiem dodającym E-MFA.
Zamieszczone przez Andysposzukam innej opcji zamontowania wskaźnika temp. oleju, Voltomierza i ciśnienia doładowania.
Komentarz
-
-
w życiu codziennym ciężko co rano podłączać lapka, nie wspominając o obserwowaniu parametrów podczas jazdy.A nie lepiej kupić VCDSa za pieniądze które chcesz wydać na MD?
mając na uwadze ostatnie próby moda MFA (zwanego również FIS oraz MD) (http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29509) nie ma nawet porównania.
mi przy zakupie też sprzedawca odradzał MFA twierdząc, że to zbędny gadżet. dzisiaj coraz częściej myślę o wymianie panelu zegarów mimo, że auto ma 1,5 roku.
nie każdy ma ochotę (ew. wiedzę lub potrzeby) grzebać w ustawieniach modułu komfortu.
pozdrawiam
Komentarz
-
-
prawda, dlatego też napisałemZamieszczone przez Nedarw życiu codziennym ciężko co rano podłączać lapkaTeż przy zakupie otrzymałem informację że MD to taki bajer z wyświetlaniem otwartych drzwi i dlatego nie domówiłem tego. Później zastanawiałem się nad dołożeniem MD, lecz dziś jestem na zakupie VCDSa. Przyznam, że jeżeli pojawiła by się okazja taniej instalacji MD to bym ją wykorzystałZamieszczone przez bzik13Fakt MD jest wygodniejszy w obsłudze ponieważ nie trzeba laptopa, ale są również w sprzedaży kabelki z samodzielnym interfejsem.
Komentarz
-
-
Dokładnie - z tego co się zdążyłem zorientować to trzeba wymienić budzik na taki z MAXI-DOTem, a co najgorsze to dodatkowo trzeba później kodować IMMOBILIZER, który właśnie siedzi w zegarach, więc bez ASO raczej się nie obejdzie, no chyba że ktoś już to przerabiał, ale bez doświadczenia i odpowiednich PINów wymiana zegarów może się skończyć blokadą samochodu.Zamieszczone przez _tm_W O1 wymiana na Maxi-Dota polega na wymianie całych zegarów, więc zapewne w O2 jest podobnie.MINT
Komentarz
-
-
Witam Panowie...
Też jestem w trakcie wymiany zegarów na Maxi-Dot i już zdążyłem przekonać się że nie jest to taka prosta sprawa, mam za sobą około dziesięciu "magików" i żaden nic tu nie ogarnął. Problem jest jeden, a mianowicie wydobycie kodu PIN lub binarnego (jak zwał tak zwał) z tej nowej szafy. Szukam kogoś kto już to robił. O2 2007r., zegary 2008. Załączam fotkę z nalepką dla orientacji.
[ Dodano: Pon 04 Mar, 13 19:23 ]
...Załączone pliki
Komentarz
-

Komentarz